Pikavipit auttavat kansalaisia

Monet kuluttajat ovat erilaisilla keskustelufoorumeilla käyneet paljon keskustelua pikalainoista, ja viime aikoina keskustelut ovat alkaneet olla huomattavasti aikaisempaa positiivissävytteisiä. Monet ovat kertoneet, kuinka pikalaina on ollut hädän hetkellä kuin pelastava enkeli, kun muualta ei ole saanut lainaa. Ihmiset ovat siis todenneet itse, että netistä saa lainaa ilman vakuuksia turvallisesti ja edullisesti.

Monet ovatkin olleet huolissaan, että mistä he saavat lainaa sitten, jos pikavipit kielletään. Pankit eivät tarjoa pieniä lainoja lainkaan, joten jos lainaa hakee pankista, joutuu sitä ottamaan enemmän kuin tarvitsee. Siinä taas ei ole mitään järkeä. Pikalainapalvelu Ferratum teki hiljattain kyselyn, jossa selvitettiin, mihin ihmiset oikein sitten käyttävät pikalainoja, ja että miksi ne ovat kuluttajille niin tärkeitä.

Vaikka monilla oli varsin villejäkin vippauskokemuksia, olivat monet silti käyttäneet pikalainansa tuiki tavallisiin menoihin, kuten ruoka- tai bensiiniostoksiin. Villeimpiä tarinoita oli mm. kun eräs kyselyyn vastanneista henkilöistä kertoi, miten pikavippi oli pelastanut hänen lemmikkinsä hengen.

Lemmikki oli ulkona ollessaan syönyt jotain myrkyllistä ainetta, ja sairastunut pahasti. Eläinlääkäriin mennessä lääkäri oli heti todennut, että hoito on maksettava välittömästi, tai sitä ei saisi lainkaan. Mahdollisuutta maksaa hoitoa jälkikäteen ei siis ollut. Kertojalla ei kyseisellä hetkellä ollut lainkaan rahaa, ja eläin olisi siis jäänyt hoitamatta ja luultavasti menehtynyt, ellei ko. henkilö olisi saanut haettua heti lainaa netistä. Käytännössä katsoen pienlaina siis pelasti kyseisen henkilön lemmikin hengen.