Pikavippejä tarjolla vähemmän kuin ennen

Vuonna 2017 on pikavippejä tarjolla vähemmän kuin aikaisempina vuosina, vaikka palveluntarjoajista ei vieläkään ole pulaa. Yhä useammin kyse on kiinteän lainasumman sijaan myös jatkuvasta lainasta, jota voi tarpeen mukaan korottaa. Usein tässä yhteydessä puhutaan luottotilistä, ei enää pikavipeistä. Pikavippi viittaa kertaluontoiseen lainaan.

Toinen syy pikavippien vähentymiselle on se, että Suomalaiset lainaajat lainaavat myös jatkuvasti suurempia summia. Pikavipit ovat perinteisesti muutamia kymppejä, kun taas nyt tarvetta on usein tuhansille, jopa kymmenille tuhansille euroille.

Pikavippien tarjonta laski Suomessa lakimuutoksen vuoksi. Lakimuutos pakotti laskemaan pikavippien korkoja, mikä on hyvä käyttäjälle, mutta palveluntarjoajille aiheuttaa aiempaa suuremman riskin. Usea yritys lopetti, koska bisnes ei ollut enää kannattavaa. Lopputulos on kuitenkin se, että pikavipit vuonna 2017 ovat aiempaa halvempia. Yritykset tarjoavat myös aiempaa parempia etuja houkutellakseen etenkin uusia käyttäjiä. Tälläisiä etuja voivat olla esimerkiksi täysin kuluttomat ensimmäiset lainat.

Pikavippejä saa Suomessa esimerkiksi Pikavippi.fi ja Euroloan.